Kövess minket!
  
     

Munkába áll az Y generáció – Hogyan motiváljuk őket?

Munkába áll az Y generáció – Hogyan motiváljuk őket?
2017, május 2.

Y generációhoz tartoznak azok az emberek, akik 1980-2000 között születettek, egy részük már jó ideje jelen van a munkaerőpiacon. Néhány éve már téma a munkahelyeken, hogy a „ipszilonosok” hogy viselkednek, és ez az attitűd szembetűnő főnökeiknek, akik inkább az X, vagy korábbi generációkhoz tartoznak.

Az Y generáció számára a munka-magánélet egyensúlya fontosabb, mint elődjeiknek. Készek a kemény munkára, de az élet számukra nem csak ebből áll, annak tudatában vannak, hogy ez csak egy része ennek, és ők teljes életet szeretnének megélni. Öntudatosak, és ha nem tetszik valami, akkor odébbállnak, munkahelyükhöz kevésbé kötődnek. Fontos számukra, hogy vezetőik támogassák fejlődésüket, egyfajta mentort látnak bennük. Munkáltatóik a „work-life ballance” tiszteletben tartásával, vagyis rugalmas munkaidővel és otthoni munkavégzés biztosításával is el tudják nyerni szakmai hűségüket. Az Y generáció motiválását nagyon egyszerű eszközökkel, gesztusokkal lehet elérni. Először is nagyon fontos a folyamatos visszajelzés, más néven „feedback”, a dicséretek és nem utolsó sorban a “köszönöm” szó használata. Emellett az Y generáció szereti, ha bevonják fontos munkafolyamatokba, ezáltal érzi a felelősséget pozíciójával kapcsolatban és nagyon fontos, hogy biztos jövőképet kaphasson arról, hogy mire számíthat később munkahelyével kapcsolatban. Bizonyos cégek tárgyi motivációval, például csocsóasztallal, egyéb munkahelyi szórakozási lehetőséggel próbálják magukhoz csábítani a fiatalokat, de az Y generáció nem felszínes, ahogy ezt sokan gondolják, ők ennél mélyebb, emberibb magatartásra vágynak munkáltatóik részéről.

Ha cégvezető, valószínű az Ön alkalmazottai között is dolgozik Y generációs fiatal. Becsülje meg őket, és a hatékony munkavégzés érdekében vegye igénybe szolgáltatásunkat, a Profiles International Hungary Kft.-nél, mellyel segítünk az Y generáció motiválásában! Bővebb információkért keresse fel weboldalunkat a www.profiles.hu címen. Kérdés, észrevétel esetén írjon e-mailt a profiles@profiles.hu címre, vagy hívjon a 06-1-200-6876-os telefonszámon!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
Esztétikai bőrhibák szakszerű kezelése
Esztétikai bőrhibák szakszerű kezelése

Manapság sokan szenvednek különböző bőrbetegségektől, amik egyes esetekben akár a mindennapokat is megkeseríthetik. Sok bőrbetegség, például a herpesz, lázhólyag, csalánkiütés,...

Close