Kövess minket!
  
     

Frissen a kertből! – Ültessen saját gyümölcsöst Starkl Kert Kft. segítségével!

Frissen a kertből! – Ültessen saját gyümölcsöst Starkl Kert Kft. segítségével!
2017, április 24.

Az időjárás viszontagságai miatt minden évben van olyan gyümölcs, ami áldozata lehet egy késői havas esőnek, fagyásnak. Ilyenkor a termelők járnak a legrosszabbul, és hogy ne keletkezzen veszteség vállalkozásukban, gazdagságukban, a gyümölcsöket, zöldségeket drágábban árulják. Itt az ideje, hogy spóroljon és belevágjon saját gyümölcsösének létrehozásába!

Sokan bonyolult és időigényes feladatnak tartják a gyümölcsfák ültetését, pedig nem nehezebb, mint bármelyik díszfa telepítése. Valószínű emiatt a tévhit miatt van egyre kevesebb gyümölcsös az otthoni kertekben, pedig jó pár évvel ezelőtt elengedhetetlen volt akár egy almafa vagy egy kisebb bokor málna. Vágjon bele bátran a gyümölcsfa ültetésbe, telepítheti díszfa mellé is! A gyümölcsfákat alapvetően két időszakban érdemes ültetni: tavasszal vagy ősszel. A tavaszi ültetéshez a legtökéletesebb időpont a március elejétől az április végéig terjedő időszak, ősszel pedig október második felétől egészen november végéig ültethetünk fát. Amikor kialakítjuk helyüket a gyümölcsösnek, fontos, hogy előre tervezzünk.A cseresznyefa, szilvafa, vagy éppen a sárgabarackfa esetében nagy ültetési távolsággal kell számolnunk, mert ezek a növények nagy lombkoronával rendelkeznek, ezzel szemben az alma, körte, vagy például az őszibarack kisebb lombkoronával rendelkezik, így ültethetjük őket közel egymáshoz. A telepítést követő első néhány évben fontos, hogy mindig gondoskodjunk a gyümölcsfák öntözéséről, különben a növények gyökérzete nem alakul ki megfelelően. Tavasszal és nyáron a gyakoribb, bőséges öntözést igényelik a fák, ősszel értelemszerűen beérik kevesebb vízzel. A fiatal fák köré érdemes kialakítani egy öntözőterületet, ez segíti a víz hatékony felhasználásába, hiszen így kimondottan a fa gyökérzetéhez vezethetjük a vizet.

A kitartó, hosszú gondoskodást meghálálja gyümölcsöse! Ha szeretné megélni azt, hogy Ön szakíthatja le a gyümölcsöt a fáról, akkor keresse fel a Starkl Kert Kft-t és válogasson gyümölcsfáink között kedvére. Széles kínálattal várjuk önöket, a www.starkl.hu honlapunkon. Kérdés, észrevétel esetén írjon e-mailt a katalogus@starkl.hu címre, vagy hívjon minket a 06-94-329-700-as telefonszámon!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
A piercingdivat napjainkban
A piercingdivat napjainkban

Azt hinnénk, hogy manapság inkább a tetoválás kap teret a test díszítésében, pedig a piercingek kora sincsen leáldozóban! Utóbbit többen...

Close