Kövess minket!
  
     

Fotózási tippek a digitális fényképezőgép szerelmeseinek

Fotózási tippek a digitális fényképezőgép szerelmeseinek
2016, augusztus 24.

A fotózás technológiája rohamtempóban fejlődik, és napjaink fotózási szokásai a digitális fényképezőgépek megjelenésével alakultak át. Ezek az eszközök lehetőséget adtak arra, hogy kísérletezgessünk a fotózással, hiszen a tárhely jelentősen megnövekedett, és mi dönthetjük el, melyik képeket szeretnénk megtartani.

Jelenleg a közösségi média hatására az okostelefonok váltak az első számú emlékmegörökítő eszközzé, de aki igazán igényes módon szeretné megörökíteni emlékeit, marad a digitális fényképezőknél, hiszen minőségi képek készítésére még mindig ez a legjobb eszköz. Egy nyaralás során akár ezer kép is készülhet digitális fényképezővel, de ahhoz, hogy a fotók esztétikai minőséget is képviseljenek, érdemes betartani bár fotózási szabályt.

Amikor keressük a legjobb beállítást, bontsuk képzeletben kétszer három részre a képet: vízszintesen három rész és függőlegesen három rész. Képünk központi elemeit érdemes az így született kilenc képzeletbeli kocka valamelyikébe komponálni, a megfelelő esztétikai hatás érdekében.

Sajnos sok képet elronthat a remegő kéz, a legkisebb elmozdulástól is homályossá válhat a fotónk. Ahhoz, hogy elkerüljük a rázkódást, két kézzel kell fogni a digitális fényképezőgépet, és lehetőleg közel tartsuk a testünkhöz, hogy minél erősebb legyen a támaszunk. Sokszor a fókuszidő rossz beállítása okozza a homályos képeket, ezt is érdemes ellenőrizni.

Ha a képünknek nem a háttér a lényege, hanem a központi elem, egy ember vagy egy tárgy, akkor érdemes minél egyszerűbb, egyszínű hátteret választani. Így elkerülhetjük, hogy a háttér elvegye a figyelmet a lényeges elemekről.

Beltéri képeknél különösen természetellenes hatást kelt a vaku, és akármennyire egyszerűbb vakuval fotózni, a végeredmény miatt nem éri meg. Inkább kísérletezzünk addig, ameddig megtaláljuk a megfelelő beállítást a vaku nélküli fényképezéshez.

Digitális fényképezőgépet szeretne vásárolni? Tekintse meg kínálatunkat honlapunkon, a www.trinit.hu webcímen, ahol a legkiválóbb gyártók termékeivel várjuk érdekelődőinket! Kérdésével bátran forduljon hozzánk weboldalunk kapcsolati űrlapja segítségével, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
Swarovski strasszkövek
Varázsolja még stílusosabbá ruháját Swarovski kövekkel!

A Swarovski kristály egyet jelent a csillogással. Látványosságban és ragyogásban nincs párja a piacon a Swarovski kristálynak, és ezt a...

Close