Kövess minket!
  
     

Értelmezzük a számokat a vérnyomásmérőn! Mit olvashatunk le a kijelzőről?

Értelmezzük a számokat a vérnyomásmérőn! Mit olvashatunk le a kijelzőről?
2018, december 4.

A vérnyomás értéke jelzésértékű; a tudtunkra adja, hogy milyen az állapotunk, egészségesek vagyunk-e. Nem jó, ha túl alacsony, és az sem, ha túl magas. A vérnyomásmérő ma már otthoni használatban is megszokott dolog. Egy kis tájékozódást megelőzően bárki tudja használni, és napi szinten ellenőrizni a segítségével a vérnyomását.

Milyen információkkal kell tisztában lennünk ahhoz, hogy helyesen tudjuk leolvasni a vérnyomásmérőt, és megfelelő adatokkal számolhassunk? A karpánt és a mandzsetta segítségével hozzuk létre a méréshez szükséges megfelelő nyomást. A vérnyomás csökkenésével mérhető a szisztolés nyomás. Amikor a vér újból szabadon áramlani kezd, azt nevezzük diasztolés értéknek. Amikor a mérés megtörtént, a vérnyomásmérő kijelzőjén megjelennek a vérnyomásméréshez szükséges pontos értékek, vagyis a szisztolés érték, a diasztolés érték, valamint a pulzusszám is. Tehát a 120/80 esetében az első szám a szisztolés érték, a második diasztolés érték. Az a normális, ha a két érték között 40-60 Hgmm különbség van. Mi a normális érték? Ez életkoronként más és más. Felnőttek számára a 110/65 – 140/90 Hgmm közötti érték az ideális. Az ettől nagymértékben eltérő, túl alacsony, vagy túl magas adatok mérése esetén érdemes minél előbb orvoshoz fordulni, a túl magas vérnyomás ugyanis növeli az infarktus, vagy a stroke kockázatát.

A  www.vernyomasmerokalibralas.hu weboldalon várjuk azon ügyfeleink megkeresését, akik vérnyomásmérő készülékkel rendelkeznek. Budapesti székhelyű cégünk, a Commed Trade Kft.  szolgáltatásaival azoknak szeretne segíteni, akik vérnyomásmérő javítást, valamint vérnyomásmérő kalibrálást szeretnének igénybe venni. Forduljon hozzánk bizalommal, és mi beállítjuk, megjavítjuk vérnyomásmérőjét a lehető legrövidebb időn belül! A kérdéseivel forduljon hozzánk az elérhetőségeink egyikén! Hívjon minket a  +36-1-222-7000-s, vagy a +36-1-252-0578-as telefonszámon, illetve írjon a commed@commed.hu e-mail címre!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
kályhacsempék
Egyedi kialakítású fűtés? Kályhacsempével megoldható!

Egyedi fűtőberendezésre vágyik? Szeretne egy különleges fűtőberendezést, ami esztétika és praktikum szempontjából egyaránt eleget tesz az elvárásainak? Könnyedén megvalósíthatja az...

Close