Kövess minket!
  
     

Elérkezett az aktív kertészkedés időszaka! – Tudnivalók a növények ültetéséről

Elérkezett az aktív kertészkedés időszaka! – Tudnivalók a növények ültetéséről
2017, augusztus 25.

Akik tájékozottak a növények és a kertépítés terén, sokkal jobban preferálják az őszi időszakot a kertészkedés, növényültetés szempontjából, ugyanis az évszak kedvező környezeti feltételeket biztosít, ilyenkor már nincsen tűző napsütés, sem szárazság, az ültetéshez szükséges kellő mennyiségű folyadék pedig a rendszeres esőzéseknek köszönhető!

Ha szeretne belevágni az őszi növényültetésbe vegye meg már most a facsemetéket!Vásárláskor mindig győződjön meg arról, hogy a kiválasztott facsemete rendelkezik-e a szükséges minősítéssel, erről a törzsén elhelyezett szalag tájékoztatja a vevőt!

Ősszel kétféle facsemetéből választhatnak a vásárlók; a hagyományos szabadgyökerűek, vagy a földlabdás növényekből. Utóbbiak esetében biztos lehet abban, hogy tavasszal kihajtanak a fák, ezzel szemben a szabadgyökerű facsemeték több gondoskodást, odafigyelést igényelnek, de ha mindezt megkapják, nem lehet probléma a növények fejlődésével!

Arra mindig figyeljen oda, hogy a facsemetén rajtamaradt leveleket ültetés előtt távolítsa el, hiszen nagyban befolyásolják a növény további fejlődését a felesleges levelek! A földlabda nélkül vásárolt facsemeték gyökereit feltétlenül hagyja érintetlenül, kivéve, ha roncsolt rész található a gyökérzetben, ebben az esetben minél hamarabb vágja ki a sérült gyökereket a facsemetékből!

Mielőtt elülteti a facsemetét, elengedhetetlen, hogy megfelelő méretű ültetőgödröt ásson a növény számára, hiszen csakis így tud a későbbiekben megfelelően fejlődni a facsemete! Termetes gyümölcsfák esetében ez akár egy méter mély is lehet, cserjék, kisebb növésű fákhoz bőven elég a 40 centiméter mély ültetőgödör is!

Válasszon gyümölcsfát vagy őszi virágokat a Starkl Kert Kft. kínálatából, készüljön növényeinkkel az őszi kertészkedésre! Tekintse meg termékeinket honlapunkon a www.starkl.hu címen! Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-94-329-700-as számon vagy írjon e-mailt a katalogus@starkl.hu címre!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
Jusson kedvező áron és egyszerűen divattermékekhez kuponnal!
Jusson kedvező áron és egyszerűen divattermékekhez kuponnal!

Különleges ajándékot szeretne átnyújtani szeretteinek, vagy saját magát lepné meg valamivel, de nem tudja, mit válasszon? Egyedi eszközökhöz juthat, akár...

Close