Kövess minket!
  
     

A tökéletes gofri titka

A tökéletes gofri titka
2017, január 31.

Nincs is ínycsiklandóbb reggeli, mint a frissen sütött gofri. Finom, tápláló, és tökéletesen illik a kávé mellé. Nem véletlen, hogy a gofrisütő ilyen népszerű találmány, hiszen segítségével bárki könnyedén elkészítheti a saját gofriját. Azonban ahhoz, hogy igazán finom gofrit készítsünk, érdemes megfogadni pár tanácsot.

Először is, fordítsunk kellő figyelmet a gofrisütőnk működésére. Olvassuk át alaposan a használati utasítást, ugyanis ahány gofrisütő, annyiféle sütési módszer. Ha nem szeretnénk, hogy gofrink leragadjon, a legegyszerűbb, ha már magába a tésztába „beágyazzuk” a szükséges leragadás-gátlókat, vagyis az olajat, illetve a vajat. Ha folyton leragad a gofrink, érdemes kísérletezni az olaj- vagy vajmennyiség növelésével. Könnyű tésztájú gofri készítéséhez, válasszuk el a felhasznált tojás fehérjét a sárgájától. A sárgája mehet a még folyékony tésztába, míg a fehérjét külön verjük fel addig, míg nem válik szilárddá, és csak ezután helyezzük a tésztába. A tésztát soha ne kapkodva keverjük, spatula segítségével, finom mozdulatokkal kevergessük addig, amíg eléri a szükséges állagát, ne tovább. A túlzott és erőteljes keverés rágósabb, kevésbé könnyed gofrit eredményez. Az gofri ízének feldobása érdekében ízesíthetjük egy csipetnyi vaníliával, fahéjjal, vagy mandula aromával. Tartsuk be a gofrisütő szabályait, soha ne emeljük meg a fedőt, mielőtt jelezne a gép. Ha szeretnénk, hogy együtt egyen a család, a már elkészült gofrikat melegen tudjuk tartani a sütőben, így mindenki egyszerre élvezheti a frissen készült gofri utánozhatatlan ízét. Bár az emberek szeretik halogatni az ételkészítés utáni eltakarítást, érdemes a gofrisütőt mindig egyből a kihűlés után megtakarítani, hogy megőrizze minőségét.

Minőségi gofrisütőt vásárolna? Forduljon hozzánk bizalommal! Látogasson el honlapunkra, a www.kitchenaidbolt.hu webcímre és tekintse meg konyhai eszközeink széles választékát! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a honlapunkon keresztül!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
A tökéletes nappali kialakítás 2017-ben
A tökéletes nappali kialakítás 2017-ben

Bár a belsőépítészetet nem szokták a tipikus művészeti ágazatok között emlegetni, tagadhatatlan, hogy elengedhetetlen hozzá a kreativitás, egyediség és szépérzék....

Close