Kövess minket!
  
     

A tetoválásokról – egészségügyi tájékoztató, figyeljünk a higiéniára!

A tetoválásokról – egészségügyi tájékoztató, figyeljünk a higiéniára!
2017, április 27.

Napjainkban nagyon népszerűvé vált a tetoválást készítés, de akkor tudjuk igazán kimondani, hogy egy életreszóló dekorációt viselünk magunkon, ha a gyógyulási szakaszon is túljutottunk. Mire figyeljünk ebben az időszakban, milyen szabályokat kell betartanunk a regenerálódás érdekében?

Miután kigyönyörködtünk magunkat a műben, semmiképp se érjünk hozzá, csak akkor, mikor már hazaértünk, és kezet mostunk, ezt a későbbiekben is mindig elsődleges tevékenységként kezeljük! Tetoválás készítés során tulajdonképpen egy „sebes felület” keletkezik a bőrünkön, amit megfelelő módszerek alapján folyamatosan ápolni kell, ellenkező esetben nagyobb bajt csinálhatunk magunknak. Mivel a bőrfelületünkön keletkezett a seb, ezért amíg nem gyógyul meg a bőr, addig szivároghat belőle a vérplazmával keveredett festék, ez normális folyamat, továbbá a baktériumok megelőzésének érdekében már a kezdetektől fogva tisztítani kell a tetoválást! A friss tetoválás gyógyulás közben varasodni fog, emiatt előfordulhat viszketés a fájdalom mellett, majd lehámlik a bőr legfelső rétege. A lehámlást követően pár nap elteltével az érzékenység is elmúlik, és végül megkapjuk a mintát, amit eredetileg szerettünk volna. A gyógyulás érdekében mindenképp tartsuk szem előtt azt, hogy ne vakarjuk, mert ezzel felsértjük a tetoválást! Ilyenkor az elfertőződés mellett a minta is sérülhet, ha elkerülhetetlen, hogy hozzáérjünk, csakis tiszta kézzel tegyük! A varasodott területet erőszakkal ne távolítsuk el, ezzel a bőr felszakadhat, a festéket is eltávolítja, és a minta foltos marad. Ügyeljünk arra, hogy tisztítás alkalmával ne kiáztassuk bőrünket, hanem csak annyi víz érje, ami az ápoláshoz szükséges!

Az ápolási folyamat ugyan némiképp időigényes, de egészségünkért és nem utolsósorban a tökéletes végeredményért érdemes rá odafigyelni! Ha még nincs tetoválása, de szeretne, és rászánta magát, akkor keresse fel üzletünket Győrben, a Silver Tattoo & Piercing szalont, és bízza magát tetoválóink szakértelmére! További információkért keresse fel weboldalunkat, a www.tattoosilver.hu webcímen, kérdés esetén hívjon minket bátran a 06-20-497-5171-es telefonszámon, vagy írjon e-mailt a tattoosilver@gmail.com címre!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
Tudnivalók az ajakkontúrról
Tudnivalók az ajakkontúrról

Minden nő a tökéletességre törekszik, és igyekszik kiemelni nőiességét, arcának bizonyos pontjait, főleg a szemeket és ajkakat. Utóbbi esetében nem...

Close