Kövess minket!
  
     

A paleo táplálkozásról bővebben

A paleo táplálkozásról bővebben
2015, november 30.

A paleo nem pusztán táplálkozás, egyben életmód is, amit minden ember a saját ritmusában és szervezete igényeivel összhangban képes abszolválni. A paleo termékek között mindenki az egyedi ízléséhez, egészségségéhez és pénztárcájához mérten tud válogatni.

A paleolit táplálkozás vezérelve kimondja, hogy tiltólistások azok az élelmiszerek, melyek a szervezet számára károsító hatásúak és egészségtelenek. Az egyik fő paleo álláspont, a csökkentett szénhidráttartalmú táplálkozás, mely mindenekelőtt a finomított szénhidrátok elhagyását jelenti. A paleo étrend, csakúgy, mint a legtöbb diéta, előírja a napi ötszöri, kisebb adagokban való étkezést. Azonban a viszonylag szigorú keretek között is találhatóak széleskörű, változatos és izgalmas alapanyagok.

Melyek azok a paleo termékek, melyeket érdemes a mindennapi étkezés során alkalmazni?

  • A reggeli fontos része az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozásnak. Lényeges tehát, hogy fehérjében gazdag ételeket fogyasszunk, a reggeli kávét magtejekkel igyuk, mint a kókusz- vagy mandulatej.
  • A tízórait időzítsük a reggeli után -2-3 órára. Fontos, hogy ez nem egy főétkezés, így éppen csak annyi tápanyagot vigyünk szervezetünkbe, mellyel lendületben tarthatjuk a következő étkezésig. Érdemes ilyenkor például natúr magvakat fogyasztani.
  • Ebédelni nyugodtan, az étkezésre koncentrálva érdemes. Az ételek mindig fehérjében gazadagok és változatosak legyenek, mint a különböző krémlevesek, húslevesek, száraztésztás vagy zöldséges köretek, szárnyas vagy vörös húsok.
  • Az uzsonna, csakúgy, mint a tízórai, az éhségérzet csökkentéséért és a lendület megtartásáért felel. Ekkor is jöhetnek a natúr magok, friss vagy aszalt gyümölcsök, esetleg egy finom kávé magtejekkel.
  • A vacsora összeállításánál fontos szempont a könnyedség. Főként zöldségekből álljon, akár grillezve vagy saláta formájában, szárnyassal vagy hallal kiegészülve. Esti nassolni vágyóknak ilyenkor ajánlott a paleo csokoládé (pár kocka) vagy natúr magvak fogyasztása.

A paleolit táplálkozásnál fontos, hogy minőségi termékeket válasszunk. Webshopunk segít, hogy Ön is a legjobb minőségű paleo termékeket fogyaszthassa.

Széleskörű termékkínálatunkért tekintse meg honlapunkat, a www.dietas-termekek-webshop.hu oldalt! Kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére elérhetőségeink valamennyién, így telefonon, a +36-70-632-15-40-es számon, vagy e-mailben, az info@dietas-termekek-webshop.hu címen!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
Az őszi és téli hajtrendekről
Az őszi és téli hajtrendekről

Már az ősi Egyiptomban is használtak hajfestéket, igaz ezek jóval károsabbak, kezdetlegesebbek voltak, és nem kifejezetten tartós eredményt értek el...

Close