Kövess minket!
  
     

A gitárokról dióhéjban

A gitárokról dióhéjban
2016, május 3.

A gitár az egyik legnépszerűbb hangszer fiatalok és idősek körében egyaránt. A zeneipar legjelentősebb és legikonikusabb eleme, sok műfaj (például metál, rock, indie) elengedhetetlen, és egyben alaphangszere. A gitár húros, pengetős hangszerek csoportjába tartozik. Alapvetően 6 húrral rendelkezik, ami a mélyebb hangzású húroktól a magasabb hangzásúakig egyre vékonyodik. A húrok sokféle anyagból készülhetnek (például kevlár, nylon, selyem, stb.). A gitár nyakán találhatóak azok a pontok (bundok), ahol le kell fognia a zenésznek a hangokat a tiszta hangzásért. A gitártest közepén található “lyuk” a hanglyuk. A gitár fején helyezkednek el a hangoló kulcsok, aminek segítségével beállítható a gitár húrjainak alaphangja.

A legismertebb gitárok:

A hangszereket hangszerboltokban, vagy ritkább esetben hangszer webshopban vásárolhatjuk meg. Webáruházban akkor érdemes gitárra pénzt költeni, ha már tudjuk, melyik darabot szeretnénk magunkénak tudni. Új hangszer vásárlásánál figyelembe kell venni, mire szeretnénk használni, profi zenélésre, vagy csak hobbiszintű játékra. Tudnunk kell azt is, melyik gitárfajta mire való.

Az akusztikus gitáron általában klasszikusokat, western zenét, hobbi szintű zenét játszanak, ezen tanulnak meg először gitározni a zenészek. Az elektroakusztikus gitár egy olyan akusztikus gitár, mely erősítőhöz csatlakoztatható. Az elektromos gitár a rock zene alapja. Erősítő szükséges, ha ezt a gitárt választjuk, mert önmagában gyér rezgése van. A basszusgitár a gitár mélyebb hangfekvésű változata, a metál zene alaphangszere.

A gitárok árai márkától és alapanyagtól függnek, valamint általában a hagyományos gitárok olcsóbbak, mint az elektromos, vagy basszusgitárok.

A gitár kiegészítői közé tartozik a gitárállvány, pengetők, húrláb, heveder, potméter gomb, gitár capo. Néhány gitár kiegészítő elengedhetetlen a játékhoz, némelyik pedig megkönnyíti a zenélést.

Új hangszer vásárlásához minden kelléket megtalál nálunk a www.duohangszer.hu weboldalunkon. Ha kiválasztotta a gitár típusát, nézzen körül hangszer webshopunkban, ahol széles választékkal várjuk az érdeklődőket! Ha kérdése lenne, írjon e-mailt az info@duohangszer.hu címünkre, ha pedig telefonon szeretne elérni minket, hívja a +36 57 400 822-es telefonszámunkat!

 

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
orczykalandpark.hu_16.04
Tartsa osztálya sportnapját kalandosan a szabadban!

Közeledik iskolájukban a sportnap, és szeretné valami igazán különleges élményben részesíteni tanulóit? Rengeteg felejthetetlen pillanattal gazdagodhatnak, ha kalandparkot látogat meg...

Close