Kövess minket!
  
     

A biztonságos játszótér kialakításáról

A biztonságos játszótér kialakításáról
2017, február 6.

“A gyermekek kockázatvállalása, és a veszély felismerése a játék természetes része. A kihívások vagy kockázatok ösztönzőleg hatnak gyermekeinkre, elősegítik környezetünk megismerését, és gyökeres részét képezik a szabályozott pedagógiai rendszereknek. A legfontosabb feladatunk az, hogy megtaláljuk az egyensúlyt az ösztönző kockázat és a súlyos sérülésektől való megóvás igénye közt.”

A fenti részlet a játszótéri eszközök biztonságáról szóló szabványból származik. A szabvány is kijelenti, hogy a balesetek elkerülhetetlenek, ha a gyermek törekszik, hogy fokozza testi, szellemi vagy szociális teljesítőképességét.  A biztonságos játszótéren azonban a balesetek következménye minimálisra csökkenthető.

Mit értünk biztonságos játszótér alatt?

A biztonságos játszótéren az eszközöket a szabványnak megfelelően gyártották, az előírt esési tereket betartva telepítették, és az esési magasságoknak megfelelő ütéscsillapító burkolattal van a talaj ellátva.

Szabvány tartalmazza az anyagokkal szemben támasztott követelményeket, előírja, hogy az egyes eszközökön milyen nagyságú rések, lyukak lehetnek, milyen magasnak kell a mellvédnek lennie, mi az előírás lépcsők, rámpák, létrák esetén, hogyan kell az eszközöket rögzíteni, stb. Fontos, hogy a telepítés során az egyes eszközök között a szabvány által előírt távolságokat betartsák. Nem lehet például egy méterre körforgótól egy hintát telepíteni. Mint ahogy nem lehet az esési térben olyan eszköz, amely az eszköz használójának sérülést okozhat. Az esési teret ütéscsillapító burkolattal kell ellátni, amelynek anyaga és vastagsága függ az esési magasságtól. Egy méteres esési magasságig a gyep is elegendő, három méteres esési magasságig használható fakéregzúzalék, faapríték, homok, kavics és az adott magasságra minősített ütéscsillapító gumiburkolat. Három méter felett pedig meg kell akadályozni a leesés lehetőségét.

Különös figyelmet fordítunk arra, hogy játszótereink és játszóházaink minden biztonsági követelménynek megfeleljenek. A játszótereinket minden esetben a GKM által kijelölt, engedéllyel rendelkező szervezet által kiadott tanúsítvánnyal adjuk át, amely igazolja, hogy az adott játszótér illetve játszóház minden biztonsági előírásnak megfelel.

További információért látogasson el www.ips-gyermekszem.hu honlapunkra, kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a +36 26 560 358-as telefonszámon, illetve az info@ips-gyermekszem.hu e-mail címen!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
santemedbeauty.hu.uj.17jan
A sejtstimulációs arcfiatalításról bővebben

Előbb utóbb szembesülünk majd azzal, hogy bizony egy idő után meglátszanak arcvonásainkon az eltelt évek. Gondolva itt a megereszkedett bőrre,...

Close