Kövess minket!
  
     

Virágszőnyeg a kertben: évelő talajtakarók, amiket vétek kihagyni a kerttervezésből

Virágszőnyeg a kertben: évelő talajtakarók, amiket vétek kihagyni a kerttervezésből
2018, szeptember 28.

Egy kertben megannyi lehetőség kínálkozik arra, hogy növényeket ültessünk. A kertépítés valóságos művészet, ugyanakkor komoly szakma is. Nem mindegy, hogy mit és hová ültetünk, mennyit, mit mivel párosítunk. Mindennek megvan a maga helye, sőt, funkciója is. A bokrokkal nagyszerűen lehet szegélyezni, takarni, elkeríteni, a fák hűs árnyékot adnak, eltakarnak a kíváncsi szemek elől, a virágágyások pedig egyszerűen csak színpompásabbá, dúsabbá, csodálatosabbá varázsolják a kerteket.

Érdemes megfontolni, hogy milyen növényekkel egészítjük ki azokat a területeket, ahol még nem nő semmi. Itt jön el a talajtakarók nagy pillanata. Miért kellene minden talpalatnyi helyet beültetni? Miért ne lehetne csak úgy, szabadon hagyni egy-két területet? Egyrészt, ha fűmagokat vetünk oda, a füvet gyomlálni, nyírni kell, nagyobb vele a gond. Az üres földet viszont előbb-utóbb be fogják lepni a gyomok, hiszen a szél odafújja, a madarak odahordják a magokat, és a gyomok végül kisarjadnak. Azonban mindezt megelőzhetjük a talajtakarók ültetésével, telepítésével. Ha nem szeretnénk fenyőkéreggel, vagy díszkaviccsal felszórni a földet, választhatjuk az élő talajtakarókat is. Számtalan gyönyörű, színpompás, dúsan virágzó növény között dönthetünk, amik virágszőnyegként nyújtózhatnak szét. Minden talajtakaró jól mutat sziklakertekben, de térkövek közé is ültethetjük őket. Nincs is annál szebb látvány, mint amikor a csillagmoha apró, fehér virágokkal telehintett, zöld párnái édes illatukat ontva pompáznak, a sziklai ternye harsogó sárgája szinte kigurul a kerti útra, vagy a tengeri csillag varjúháj rózsaszín, érdekes alakú virágaival kisajátítja magának a figyelmet.

A www.starkl.hu weboldalon webshopunk kínálatába nyerhet betekintést, és köztük évelő, talajtakaró növényeinket is felfedezheti. Válogasson és szerezze be már most a növényeket és virágmagokat a Starkl Kert Kft.-től! Tervezze meg virágoskertjének képét, és valósítsa meg azt jövőre! Ha felkeltettük érdeklődését, és néhány talajtakaró növény elnyerte a tetszését, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken, hogy mihamarabb kiküldhessük Önnek a kiválasztott növényeket! A  +36-94-329-700-as, vagy a +36-94-310-955-ös telefonszámokon lépjen kapcsolatba velünk!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
gombudvar.hu.18.08
Szerezze be a varráshoz szükséges kellékeket a legjobb helyről!

A varrott ruha minősége nem csak a készítője tehetségétől, hanem a felhasznált alapanyagtól és a varróeszközöktől is függ. Éppen ezért...

Close