Kövess minket!
  
     

Tudjon meg többet a vérnyomásmérőkről!

Tudjon meg többet a vérnyomásmérőkről!
2018, augusztus 30.

A rohanó világban, a stressz miatt az egyik leggyakoribb népbetegségnek számít a magas vérnyomás, aminek komoly egészségügyi szövődményei lehetnek, ha az érintett figyelmen kívül hagyja, és nem kezelteti, illetve ellenőrzi napi szinten ennek értékét. A mindennapi mérésekhez elengedhetetlenek a vérnyomásmérők, így a tünettől szenvedők mindig pontos képet kaphatnak aktuális állapotukról.

A korábbi évekhez képest manapság számtalan vérnyomásmérő típus áll rendelkezésre, azonban általánosságban elmondható róluk, hogy öt fő részből állnak. Méréskor az érszakaszt a mandzsetta szorítja el, ami egy szövetzsákban elhelyezkedő, felfújható gumipárna, ezt tépőzárral lehet rögzíteni a karon. Az ebbe pumpált levegő nyomása az izmok és kötőszövetek közvetítésével fejti ki hatását az érfalra, és az eret a felkarcsonthoz szorítva állítja meg a vér áramlását, tehát a vérnyomásmérő pumpájával hozhat létre a méréshez szükséges nyomás. Modern eszközök esetében a készülék elektromos kompresszora gondoskodik erről. Tulajdonképpen a készülék elzárja a keringést a vizsgált artériához, majd a nyomás csökkentésekor a pulzus megjelenése és ismételt eltűnése jelzi az aktuális vérnyomás értékét.

Ahhoz, hogy pontos értéket lehessen kapni, nem csupán vérnyomásmérő kalibrálásra van szükség bizonyos időközönként, hanem be kell tartani néhány szabályt a használat során is. Közvetlenül a mérés előtt nem szabad megerőltető fizikai-idegi munkát végezni, mozogni, ehelyett nyugalomban kell maradni. A mérés előtt minimum 30 percig nem szabad koffein-, illetve alkoholtartalmú italt fogyasztani és dohányozni sem túl tanácsos. A készülék mandzsettájának lötyögés nélkül, de nem szorosan kell a karra simulnia.

Ha többet szeretne megtudni a készülékekről vagy vérnyomásmérő kalibrálásra van szüksége, forduljon bizalommal cégünkhöz, a Commed Trade Kft.-hez! A megbízható, rugalmas szolgáltatásokat garantáljuk ügyfeleinknek. Vállalkozásunkról, tevékenységünkről honlapunkon tájékozódhat, amit a www.vernyomasmerokalibralas.hu címen érhet el. Kérdés esetén bátran hívjon minket telefonon, a +36-30-491-6332-es számon vagy írjon e-mailt az commed@commed.hu címre!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
50 %-os leárazás női cipő webáruházunkban, ne maradjon le!
50 %-os leárazás női cipő webáruházunkban, ne maradjon le!

Cipőből soha nem elég, ezt minden nő jól tudja. Különféle eseményekre, minden ruhához, bármelyik táskához szükség lehet egy újabb női...

Close