Kövess minket!
  
     

Minden, amit a vízkőről tudni érdemes – megelőzés és kezelés

Minden, amit a vízkőről tudni érdemes – megelőzés és kezelés
2016, július 1.

Mióta a technológia fejlődése elérte a háztartások gépiesítését is, a vízkő problémájával küzdünk. A víz keménységét a benne található kalcium és magnézium koncentrációja alakítja, így vannak helyek, ahol lágy, és vannak, ahol nagyon kemény vízzel találkozhatunk. A vízkeménységétől függően alakul a vízkő lerakódása is.

Napjainkban a vízkő leggyakrabban a mosógépek esetében okoz súlyos károkat. A mosógépszerelések több mint ötven százaléka ebből az okból kifolyólag történik. A vízkövesedés megelőzése nem egyszerű feladat, különböző praktikák léteznek rá, ám még ezek sem nyújtanak általában teljes körű védelmet.

A leggyakoribb megoldást a vízlágyítók jelentik, melyeket a mosógépbe adagolva használhatunk mosás közben. Ezek azonban a már kialakult vízkövet sok esetben nem tüntetik el, és még a megelőzésben sem minden esetben hatásosak. Sajnos léteznek olyan területek, Magyarországon főként a fővárosban, ahol a vízkeménységével még ezek a szerek sem tudják felvenni a harcot hosszútávon. Ezen felül különböző házi praktikák bevethetőek, melyekkel rövidebb-hosszabb ideig kiküszöbölhetjük a problémát, mint például az ecet alkalmazása, a citromos oldat, a szódabikarbóna, az ammónia és a hidrogén peroxid. Ám e szerek alkalmazása egyfelől veszélyes lehet, másfelől a mosógépet is károsíthatják.

Hosszútávon az egyetlen megoldást a mosógépszerelés jelenti, mely során az elhasználódott alkatrészeket újra cserélik, így a rendszeres karbantartás segítségével a mosógép élettartama is jelentősen megnövekedhet. Azonban fontos, hogy a mosógépszerelést ne végezzük házilag, és ne bízzuk avatatlan kezekre, hiszen csak még nagyobb kárt tehetünk a mosógépben, mint előtte volt. Ha Önnek is megbízható szakemberre lenne szüksége mosógépszerelésben, forduljon hozzánk bizalommal a www.mosogepszereles.eu oldalon. Kérdés esetén állunk rendelkezésére elérhetőségeinken, keressen fel akár telefonon, a 06-20/57-54-507-es számon, illetve e-mailben a kevetuto@freemail.hu címen!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
stepping stones through a  tranquil garden in china
Dekoratív és színes kerti tipegők

Mindannyian szeretnénk, ha az otthonunk környezetében található különféle elemek praktikusak, ugyanakkor dekoratívak lennének. Ennek megoldásaként remek választás lehet a kerti...

Close