Kövess minket!
  
     

Mi az a TAJ kártya, és hogyan igényelhető gyermekünk számára?

Mi az a TAJ kártya, és hogyan igényelhető gyermekünk számára?
2016, október 3.

A gyermekvállalás egy komoly feladat, mely számtalan elintéznivalóval jár. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy egy újszülött esetében mennyi hivatalos teendőt kell elintézni, így elengedhetetlen a megfelelő támogatás és segítségnyújtás. A TAJ kártya éppolyan fontos egy újszülött esetében, mint egy felnőtt embernél. Nézzük tehát most meg, hogy milyen tudnivalók vannak a baba TAJ kártyával kapcsolatban!

Sajnos az élet kiszámíthatatlan, így bármikor alakulhat úgy, hogy szükségessé válik valamilyen egészségügyi ellátás, mely TAJ kártya hiányában akadályokba ütközhet. A baba TAJ kártya – vagy más néven a társadalombiztosítási azonosító jel – az egészségbiztosítási ellátások igénybevételére jogosít fel, tehát elengedhetetlen minden ember számára már újszülött kortól.

Szerencsés esetben a baba TAJ kártya igényléséhez semmit sem kell tennie az újdonsült szülőknek, hiszen az anyakönyveztetést követően az adott szerv hivatalból kiállítja, amennyiben az újszülött Magyarországon született és magyar állampolgárságú. Abban az esetben szükséges az igénylés benyújtása, ha a gyermek külföldön született, de magyar állampolgárságú. Ekkor elsősorban a magyarországi anyakönyveztetés eljárásának elindítása szükséges, melyet követően a lakcímet igazoló okirat birtokában igényelhetővé válik a baba TAJ kártya.

Fordított esetben, amennyiben a gyermek Magyarországon született, de nem magyar állampolgárságú, akkor az adott államban szükséges elindítani az anyakönyveztetési folyamatot, majd ennek birtokában, valamint egy érvényes magyarországi lakcímkártyával, lehetségessé válik a baba TAJ kártya igénylése.

Cégünk az ilyen, és ehhez hasonló problémák megoldására szakosodott: igyekszünk az újszülöttekkel kapcsolatos minden esetleges ügyintézés terén megfelelő tájékoztatást és segítségnyújtást biztosítani. Honlapunkra látogatva, melyet a www.babatb.hu címen érhet el, megtekintheti szolgáltatásainkat, illetve számtalan szükséges információt találhat a baba TAJ kártyával és más hivatalos ügyekkel kapcsolatban. Kérdés esetén állunk rendelkezésére telefonon, a +36- 1/459-4073-as számon, illetve e-mailben az info@babatb.hu címen.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Kiemelt Cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
baba fülbelövés
Pro és kontra érvek a babák fülbelövéséről

A babafülbevalók mindig megosztják a közvéleményt. Néhányan tanácstalanok a kérdésben, mások szerint egy ízléses fülbevaló tökéletes kiegészítő egy kisbabának, és...

Close