Kövess minket!
  
     

Lakberendezés japán stílusban

Lakberendezés japán stílusban
2014, március 31.

A japán otthonokról mindenkinek az egyszerűség, a szépség, a letisztult formák, matt bútorok, hangulatos teaasztalok, bonsai-ok, zen kertecskék, és a végtelen nyugalom jut eszébe. Való igaz, hiszen egy ilyen otthon a legalkalmasabb a lelki megnyugvásra, kikapcsolódásra és meditálásra.

A felkelő nap országában élők otthonaikat többnyire örök érvényű paradoxonjaikkal (yin-yang) rendezik be. Például fehér kövek egy fekete tálban, vagy fényesre polírozott padlón egy durva szövésű szőnyeg. A japán otthonok gyakori lakója a „shoji” és „fusuma” panelek, melyek egyfajta paravánok, melyeken rizspapír feszül. Természetesen megannyi fajtájuk megtalálható; vannak csodás, kézzel festett darabok is.

A bútorok többnyire minimalisták, a funkciót előtérbe helyezik a mintázattal és a dizájnnal szemben. Jellemző a székek, kanapék hiánya, helyettük „futont” használnak.

A japánok mindent elrejtenek a kíváncsi szemek elől; nincs rendetlenség, többnyire ruhák, könyvek sincsenek elől, hiszen egy rendezett térben a gondolataink és a lelkünk egyensúlya is összeszedettebb.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
életmód2
Lelki egészség

A lelkünk egy megfoghatatlan, gyakorlatilag kategorizálhatatlan, megmagyarázhatatlan dolog. Anatómiailag ugyan nincs, mégis fontos szerepet tölt be az életünkben; a legfontosabbat....

Close