Kövess minket!
  
     

Ha ősz, akkor szőrápolás és ivarzás! Szüksége lesz kutyakozmetikusra!

Ha ősz, akkor szőrápolás és ivarzás! Szüksége lesz kutyakozmetikusra!
2018, október 31.

A háziasított kutyák már nem a vadonban élnek, és nem képesek önmagukat teljes mértékben ellátni. A gazdáikra vannak utalva, ha éhesek, ha fáznak, ha megbetegszenek és akkor is, ha gondozásra, szőrápolásra, kutyakozmetikusra van éppen szükségük.

A kutyákat egyaránt tartják kertben és lakásban is. A kutyák közül általában a kisebb testű ebek ideálisa arra, hogy a négy fal között élhessenek gazdáikkal, sokan közülük már alkalmazkodtak kényelmes körülményeikhez és a bundájuk már nem igazán növekszik meg, ha eljön a téli bunda viselésének ideje, hiszen nincsen rá szükségük. A vedlés a kutya szőrének leváltását jelenti, amikor a régi, elöregedett szőr kihull és a helyére új kerül. A bunda megújulás évente kétszer megy végbe, tavasszal és ősszel.

A kutyákat ilyenkor kutyakozmetikushoz is ajánlott elvinni, aki tudja, hogy mi a legjobb az ebeknek. Az őszi ápolás része tehát a szőrápolás, célja pedig a vedlésnek indult szőrzet kíméletes és hatékony eltávolítása. A kutyakozmetikus ilyenkor profi eszközökkel veszi kezelésbe az eb bundáját. A nyári szőrzet ritkásabb és rövidebb, ezt hullatja el a kutya, ennek helyébe növekszik a tömöttebb, sűrűbb és hosszabb téli bunda. Persze az is fajta függő, hogy milyen lesz a kutya bundája. Az ősszel tapasztalható vedlés nem annyira sok szőrrel jár, mint a tavaszi, viszont hosszabb ideig tart. A kutyakozmetikus segítségével hatékonyan tüntetheti el a felesleges szálakat, kényelmesebbé téve ezzel a kutyus életét, biztosítva számára a jobb minőségű bundát, de egyben az otthonát is megóvhatja az elhulló szőrszálaktól. A szőrváltás 6-7 hétig tart, ezalatt fokozott szőrápolásra van szükség, valamint fokozott tápanyagbevitelre is.

A bunda váltás mellett a másik fontos dolog a kutya életében az ivarzás. Szintén tavasszal és ősszel következik be, hogy a nőstény kutya készen áll a vemhességre. Az ivarzás ideje 20-25 nap, ez idő alatt tehát a gazdinak ügyelnie kell arra, hogy mikor fedeztet, illetve szeretné-e egyáltalán, hogy kiskutyák szülessenek.

Szakképzett és tapasztalt kutyakozmetikusok szolgáltatásait veheti igénybe az őszi időszakban is, ha cégünk, a Tapis Oktató és Szolgáltató Bt. szalonját választja! A részletekről tájékozódjon www.tapi-kutyakozmetika.hu weboldalunkon, felmerülő kérdéseivel keressen minket bizalommal a +36-30-459-6979-es telefonszámon!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Kiemelt Cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
vasszer.hu
A gördíthető polcos állvány akár az iskolai könyvtár megbecsült berendezése is lehet!

A raktárberendezésnek való polcokat és állványokat  nem véletlenül szemelik ki maguknak ott is, ahol nem feltétlenül a raktározás a cél....

Close