Kövess minket!
  
     

Fűtsünk tudatosan: hogyan égessünk fát a kandallónkban?

Fűtsünk tudatosan: hogyan égessünk fát a kandallónkban?
2016, december 28.

A téli időszakban fontos kérdés, hogy milyen hatékonysággal fűt a kandallónk. Nem szabad gondolkodás nélkül rakni a farönköket a tűzre, sőt, már maga a tűzgyújtás folyamata is komoly odafigyelést igényel. Az ideális tűzgyújtás előkészítése már a fa beszerzésénél megkezdődik.

Nagyon fontos, hogy az égetésre szánt fa kellően száraz legyen, ellenkező esetben túlságosan füstölni fog. Minél kevesebbet füstöl a fa égés közben, annál hatékonyabban ég. Rendszeresen ellenőrizzük a kéményt, és ha sűrű fekete füstöt látunk, biztosak lehetünk benne, hogy nem megfelelően égetjük a fát. A fa nedvességének méréséhez már különböző eszközöket is tudunk vásárolni, ezek használatával biztosak lehetünk abban, hogy megfelelő állapotú fát égetünk a kandallónkban.

A tűz begyújtását mindig kicsiben érdemes kezdeni: először csak aprófát gyújtunk meg, és a kandalló ajtajának nyitva hagyásával hagyjuk kellően levegőhöz jutni a tüzet. Ha már rendesen lángol a tűz, akkor adjunk csak hozzá farönköket. Mindig egyszerre több farönköt tegyünk a kandallóba, még akkor is, ha nem akarunk sokat fűteni, ugyanis egymagában nagyon hamar el fog égni a fa és nem fog kellő hőt termelni. Ne pakoljuk túl sűrűn a farönköket egymásra, hagyjunk helyet köztük, így hatásosabban tudnak égni. Soha ne égessünk szemetet, kartont vagy műanyagot, hiszen ez a környezetünk mellett a saját egészségünkre is káros, ráadásul rongálja a kandallónkat is. Ne felejtsük el rendszeresen kiüríteni a hamut a kandallónkból, ugyanis már egy vékony hamuréteg is jelentősen csökkenteni tudja a hőáramlást. Ha mindezek elvégzése után sem vagyunk elégedettek a kandallónk teljesítményével, érdemes megvizsgáltatni azt.

Új kandallót vásárolna? Az igazán dekoratív megoldásokat kedveli? Forduljon hozzánk bizalommal! Látogasson el honlapunkra, a www.kalyhacsempemanufaktura.hu webcímre, és tekintse meg kályhacsempéink széles választékát! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-92/510-235-ös telefonszámon, illetve az info@kalyhacsempemanufaktura.hu e-mail címen!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
Hatékony növénynevelés télen? Igen!
Hatékony növénynevelés télen? Igen!

Sokan igyekszünk azon, hogy szebbé tegyük életterünket, és ehhez számos eszközt megragadhatunk. Az egyik, és talán a leg közkedveltebb a...

Close