Kövess minket!
  
     

Érdekességek az aranyról

Érdekességek az aranyról
2016, augusztus 18.

Ha létezik a nemesfémek között király, az arany az! Felfedezése az emberiség történetének egyik legnagyobb sikere! Számtalan módon felhasználható, tulajdonságait tekintve pedig az egyik legtökéletesebb elem, mely világunkban megtalálható. De nézzük, mely érdekességei miatt is kedvelik annyira például az arany ékszerkészítésben is!

  • Nem oldódik sósavban, kénsavban és salétromsavban sem, tehát a legtöbb háztartásban megtalálható savnak ellenáll! Így arany ékszereinket bármilyen házimunka közben viselhetjük akár!
  • Természetesen az arany is oldható, legtöbb esetben higannyal, brómmal vagy klórral a legegyszerűbben.
  • Tiszta állapotban kivallóan nyújtható, lágy fémnek számít, így az arany ékszerek számtalan formában előállíthatóak, szinte csak a fantázia szabhat határt kialakításuknak!
  • A kopásállósága azonban nem a legideálisabb, ezért arany ékszer készítése közben valamilyen más fémmel szokás ötvözni, melyek leggyakrabban a réz és az ezüst, de szokás palládiummal és platinával is. Így jóval ellenállóbbá és sérülés mentesebbé válik!
  • Természetes előfordulásában az arany az egyik legsűrűbb összetételű anyag!
  • A por vagy szemcse állagú aranyat higannyal szűrik ki a homokból, majd hevítéssel a higanyt elpárologtatják, így csak a tiszta arany marad vissza.
  • Természetes előfordulása azért olyan ritka, mert csak szupernóva-robbanások alkalmával szóródik szét az univerzumban, így a földön is.
  • A középkorban létezett egy hiedelem az alkimisták között, miszerint a Bölcsek kövének megalkotásával ólomból létrehozható lenne színtiszta arany! Persze ez csak egy legenda!
  • Mivel nem korrodálódik, ezért régóta alkalmazzák arany ékszerek készítésére, vannak leletek, melyek a történelem előtti időkről maradtak fent!

Az arany ékszerek napjainkban is a luxust, az eleganciát és a különlegességet hivatottak szolgálni! Egy egyedi darab birtokában könnyedén érezheti magunkat kiváltságosnak! Kínálatunkban pedig számtalan egyedi arany ékszer közül válogathat! Látogasson el honlapunkra a www.ekszer-kucko.hu-ra, és tekintse meg ajánlatainkat! Kérdés esetén állunk rendelkezésére elérhetőségeinken, akár telefonon, a +36/20 297-2660-as számon, akár e-mailben az ekszerkucko.webshop@gmail.com címen.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
redőny
Milyen módon árnyékolhatjuk otthonunkat?

Otthonunk megfelelő árnyékolása elengedhetetlen, hiszen nem mindegy, hogy mennyi napfényt engedünk be a lakásunkba. Az árnyékolás problémája legtöbbször nyáron kerül...

Close