Kövess minket!
  
     

Előzze meg a depressziót: Ismerje fel időben a tüneteket

Előzze meg a depressziót: Ismerje fel időben a tüneteket
2017, augusztus 23.

A depresszió nem új keletű betegség. Mert betegségről van szó. Olyan mentális, lelki és fizikai, összetett tünetekkel járó betegség, amit elsősorban a negatív hangulathoz kötnek. Hippokratész melankóliaként definiálta ezt a tartósan fennálló lelkiállapotot, az orvostudomány is csak a 19. század óta definiálja orvosi értelemben vett betegségként.

Gyakori, főleg napjainkban, hogy a depresszió jeleit egyre többen vélik felfedezni magukon, pedig nem ajánlatos viccet csinálni belőle, könnyedén venni vagy félrediagnosztizálni. A második legtöbb embert érintő probléma napjainkban ez a betegség!

Honnan tudhatjuk, hogy ezzel a modernkori népbetegséggel küzdünk? Több tünete is lehet, de ha ezeket felfedezni véljük magunkon, és ráadásul legalább két héten keresztül fennállnak, akkor joggal gyanakodhatunk. Ilyenkor ajánlott minél előbb pszichológushoz fordulni!

A depressziós betegek elvesztik a napi feladataik iránt az érdeklődésüket. Aki korábban energikus volt, nem érzi magát motiváltnak, nem élvezi a feladatait, nem látja értelmét annak se, hogy kikeljen az ágyból. Rosszul alszik, gyakran felébred éjszaka, ilyenkor pedig nem tud vissza aludni. Az emésztése megváltozik, jellemzően negatív irányba. Ezekkel jár a testtömeg változás, a depressziós könnyen elhízik, vagy éppen sokat fogy. Nehezen tud koncentrálni, memóriazavarral küzd. Ezzel párhuzamosan csökken az önbizalma, zuhan az önértékelése, kedvetlen, ingerült lesz, lelassul, jellemző, hogy érzelemmentes hangon beszél másokhoz. A depressziós beteg szomorúnak, elhagyatottnak érzi magát, spontán és erős hangulatingadozása van, önsanyargató gondolatok kísértik.

Szeretne profi segítséget a depresszió leküzdéséhez? Más problémákkal szeretne szakemberhez fordulni? Megtalálta a tökéletes budapesti pszichológust! Látogasson el honlapunkra, a www.szakpszichologusbudapest.hu –ra a további részletekért! Kérdéseivel bátran forduljon hozzánk a +36-(1)-3-163-009 telefonszámon, valamint a dr.szentmiklossy.margit@t-online.hu e-mail címen!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
Öltözködjön stílusosan egyedi ruházati webáruházból!
Öltözködjön stílusosan egyedi ruházati webáruházból!

Új ruhadarabokra van szüksége, de nincs kedve vagy ideje felkeresni a bevásárlóközpontokat? Szeretne könnyedén hozzájutni a stílusos kellékekhez? Ha jól...

Close