Kövess minket!
  
     

A tökéletes koktél

A tökéletes koktél
2017, március 30.

A koktélok alapvető elemei minden étteremnek és bárnak.  A koktélok kialakulásáról nincs pontos információ, nem tudni pontosan honnan származik az alapötlet, hogy többféle alkoholt és különböző gyümölcsleveket, édesítőszereket keverjenek össze, de sokféle történet hallható a koktélok megszületéséről. Ismertségük igazán a tizenkilencedik században kezdett egyre népszerűbb lenni, ebben az időszakban kezdtek leginkább érdeklődni a koktélok iránt, és ekkor íródott Jerry P. Thomas könyve, aki elsőként írt a koktélokról. Koktél hivatalosan csak koktélpohárban felszolgált, hét deciliter meg nem haladó és maximum öt összetevőt tartalmazó, stílusosan elkészített, finom, kevert ital lehet, de manapság vannak olyan koktélok, melyek kilógnak ezekből a kritériumokból.

Koktélok sokféleképp készülhetnek, elkészítési módjuk függ a koktél tartalmától, így léteznek egyszínű vagy akár rétegesen felépített koktélok. Ahányféle alkohol és gyümölcslé létezik, annyiféle koktél készülhet. Persze a koktél minősége függ a hozzá összeválogatott alapanyagok összhangjától. Ha az összeállításhoz felhasznált alkoholok, gyümölcsök és egyéb plusz alapanyagok íz világa nagyon eltér egymástól, akkor a végeredmény rosszul sikerülhet és ihatatlan koktélt kapunk. Fontos, hogy ezeket a hozzávalókat mindig jól válogassuk össze és minőségi alapanyagokat használjunk, ha egy létező koktélt akarunk elkészíteni vagy valami újdonságot szeretnénk létrehozni.

De az adott ital elkészítése még csak az első lépcső. A koktélok készítésénél nagy hangsúlyt kell fektetni a koktél kiegészítőkre! Egy koktél csak úgy állja meg igazán a helyét, ha a hozzá felhasznált díszítések tökéletesen passzolnak magához az elkészült italhoz. Ilyen koktél kiegészítők lehetnek a koktélpoharak, a koktélkeverők, a koktélszúróka, a szívószál vagy akár a koktélcseresznye. Ezeknek a kiválasztására is nagy hangsúlyt kell fektetni, hogy tökéletes összképet kapjunk és a vendég teljesen elégedett legyen a kész koktéllal, mind az ízek terén, mind a díszítés terén.

Ha megfelelő díszítéseket szeretne bárpultjába a választható koktélokhoz, akkor forduljon webshopunkhoz! Nálunk koktél kiegészítők nagy választékával találkozhat! Válasszon minket a tökéletes végeredményért! Koktél kiegészítőkkel és tovább termékekkel kapcsolatban weboldalunkon érdeklődhet a www.mindenamibar.com címen! Esetleges kérdéseivel kapcsolatba bizalommal fordulhat hozzánk a 06-70 / 617-0280 telefonszámon!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Kiemelt Cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
Legyen Ön is állatorvosi asszisztens!
Legyen Ön is állatorvosi asszisztens!

Manapság már nagyon sokan tartanak különböző háziállatokat otthonukban. Gyerekeknek vásárolt kisállatok, kutyák házőrzésre vagy csak hobbiállatnak. Sok szempont vezethet oda,...

Close