Kövess minket!
  
     

A piercing története

A piercing története
2015, március 31.

A piercing ma már az elfogadott dolgok közé tartozik, pedig nem mindig volt ez így. A testrészek különböző ékszerekkel való átszúrása valójában nem egy divathullám eredménye, hanem az őskorra is visszavezethető, meghatározott funkcióval bíró kulturális töltettel bíró cselekedet. Már az ősemberek mumifikálódott tetemein is felfedeztek fülkarikát, később pedig, főleg a primitív népek kultúrájában volt megtalálható a piercing.

A szó angol eredetű jelentése nem más, mint testékszer, de a piercing kifejezés áthatolást jelent, azt a lyukat, ahová a díszítményt helyezik. Amíg manapság a piercingek egyszerű díszítő funkcióval bírnak, addig a nomád népeknél rangot, törzsi hovatartozást is kifejeztek, így például minél nagyobb volt valakinek a fültágítója, annál magasabb helyet foglalt el a törzs hierarchiájában.

A testékszereket kezdetben olyan természetes eredetű anyagokból készítették, mint amilyen a kagyló, fakéreg vagy csontok, később pedig megmunkált nemes fémet használtak. A modern piercingek már titánból vagy nóbiumból készülnek, ezek az orvosi fémek teljes mértékben szövetbarátok, nem okoznak allergiás reakciót vagy kilökődést.

A piercing Európában a különböző szubkultúráknak köszönhetően terjedt el, így például a tengerészek, hippik, punkok viseltek különböző testékszereket, akkor még szokatlan helyeken. Később az idő előrehaladtával egyre elfogadottabbá vált átlyukasztani és ékszerrel díszíteni a különböző testrészeket.

Ma az sem meglepő, ha valaki nem egyszerű fülkarikát visel, hanem extrémebb helyeken van átlyukasztva a bőre. A modern piercingek már elfogadottá, sőt divatossá is váltak, behelyezésük higiénikus és szinte fájdalommentes. A piercing ma csupán díszítő és önkifejező eszköz. Viselje mindenki bátran, ha úgy tartja kedve, de előtte érdemes átgondolni felelősséggel, hogy valóban akarjuk-e.

Amennyiben a döntés megszületett, már csak egy profi stúdióra és megbízható, képzett szakemberre van szükség a piercing behelyezéséhez. Az ország legnagyobb piercing kínálata várja weboldalunkon, a www.piercingrendeles.hu oldalon, ahol kiválaszthatja az Önnek tetsző testékszert, és azonnal meg is rendelheti. Kérdéseivel keresse bátran munkatársainkat az info@piercingrendeles.hu e-mail címen, illetve a 70/600-09-99-es, vagy a 70/600-10-11-es telefonszámon!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
milibaby.hu2
Trendi hátizsákok kicsiknek

Sok kicsi gyerek szeretne gyorsan felnőni, naivan irigylik a felnőttek világát, mert úgy látják, hogy lemaradnak valamiről. A kicsi gyerekek...

Close