Kövess minket!
  
     

A mediterrán lakberendezés

A mediterrán lakberendezés
2014, március 31.

A mediterrán lakberendezésben négy féle stílust különböztetünk meg: a görög, az olasz, a spanyol, és a provance-i. Az alábbiakban ezeket szeretnénk bemutatni.

  • A spanyol otthonokra jellemzőek a tüzes színek, tárgyaik kovácsoltvasból készülnek, bútorhuzatnak pedig a bőr jöhet náluk szóba.
  • A görögök lakhelye jellemzői a meszelt falak, hivalkodó kék szín, ebben az árnyalatban pompázó ajtók, színes virágok természetes cserepekben. A bútorok fából készülnek, szőttes ülőalkalmatosságaik nagyon színesek.
  • Az olasz otthonok sajátossága, hogy keverik az eleganciát a szerény stílussal. A művészet és divat egyensúlyban van. Klasszikus formavilág jellemző, de mindig törekednek a sajátosságra. A textíliák fontosak, az erőteljes színekkel érik el a megfelelő hangulatot.
  • A provance-i lakhelyek ismérvei, hogy forróbb színekkel igyekeznek kompenzálni főfalaikat, matt hatású csempéket és járólapokat használnak. Főként a használati tárgyak alkotják a díszítést, színviláguk nem tér el a görögökétől.

A mediterrán manapság az egyik legelterjedtebb lakberendezési stílus, melynek alapvető jellemzői a lét és a család szeretete, a vidámság, a nagy terek, világosság és a komfort érzet.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
lakberendezés1
Lakberendezés japán stílusban

A japán otthonokról mindenkinek az egyszerűség, a szépség, a letisztult formák, matt bútorok, hangulatos teaasztalok, bonsai-ok, zen kertecskék, és a...

Close