Kövess minket!
  
     

A kisállatgyógyászati asszisztensekről

A kisállatgyógyászati asszisztensekről
2016, július 1.

Legyen szó a vidéki nagyszüleink kertjében nevelkedő nyulakról, vagy saját kutyusunkról, az állatokhoz ösztönös módon kötődünk. Az állatok iránti szeretetünk és érdeklődésünk segített hozzá ahhoz, hogy immáron az állatgyógyászat is rendkívül fontos a hétköznapjainkban.

Az állatorvosok ugyanolyan felelősséggel dolgoznak, mint az embereket gyógyító orvosok. A siker, de a kudarc is az ő vállukat nyomja majd. Azonban mindkét fél legfőbb feladata az élet megóvása és a betegségek gyógyítása. Természetesen az állatok gyógyítása sem történhet segítség nélkül. Az orvosoknak asszisztensekre van szükségük – akár többre is, hogy el tudják látni a feladatukat. Vannak kezelések, terápiák, amiket az orvos nem csinálhat egyedül, vagy nem tud egyedül megtenni. Az állatorvosi asszisztens a doktor keze alá dolgozik, utasítására cselekszik és sosem dolgozik egyedül, felügyelet nélkül. Az állatorvosi asszisztensre háruló részfeladatok azonban ugyanolyan fontosak a kezelés szempontjából.

Az állatorvosi asszisztens ismeri a kisállatok anatómiáját és élettanát, az alapvető gyógyítási eljárásokat kiválóan ismeri, és felismeri a különböző betegségeket. Fontos továbbá, hogy tudja kezelni a szóban forgó állatokat, nyugalommal és magabiztossággal. A kisállatokon végzett kezelésekért és beavatkozásokért viszont az állatorvos a felelős. Az állatorvosi asszisztens csupán asszisztál, segédkezik, az orvos utasításait végzi el. Ez jó hír lehet azok számára, akik mindenképpen állatrendelőben szeretnének dolgozni, de félnek a teher súlyától.

Az állatorvosi asszisztens képzéseken elméleti és gyakorlati követelményeknek kell a diákoknak megfelelniük. Mivel ez egy felelősségteljes szakma, minden esetben elhivatottság és az állatok szeretete szükséges a sikeres karrier érdekében.

A nagy sikerre való tekintettel idén újra elindítjuk az állatorvosi asszisztens képzésünket a Tapis Oktatási Központnál. Minden lényeges információt, a tantervet és egyéb leírást megtalál a www.tapis-oktatas.com weboldalunkon! Kérdéseivel írjon nekünk az info@tapis-oktatas.com címünkre, vagy hívjon telefonon a +36 30 779 8156, vagy a +36 1 791 2525-ös telefonszámainkon!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Kiemelt Cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
szellemszive.hu.16jun
Alakítsa sorsát saját maga!

Beszéljünk egy kicsit a karmáról. A karmát, mint kifejezést, mindenki hallhatta már, de nem biztos, hogy a pontos jelentését is...

Close