Kövess minket!
  
     

A grafológiáról bővebben

A grafológiáról bővebben
2017, március 28.

Szeretne egy személyiségrajzot Önmagáról? Ebben segíthet a grafológia tudománya, amely kézírásának elemzésével megalkotja a jellemrajzát. Ez a jellemrajz megmutatja az alany temperamentumát, érdeklődési körét, intellektusát, munkavégzési jellemzőit és egyéb személyes tulajdonságokat.

A grafológia egy görög eredetű szó. A szó két szó, a grafo és logosz szavak összetétele, melyek az írás és a tudomány görög megfelelői. A vizsgálat az alany rajzai, firkái, de leginkább a kézírása alapján történik. Ennek oka agyunk működésével függ össze. Bár az írást kezünkkel végezzük, a mozdulatokat agyunk irányítja, így kézírásunk tulajdonképp tükre különböző tulajdonságainknak. A grafológia atyja egy bizonyos Jean-Hippolyte Michon. A vizsgálat az alany kézírásánál megfigyelhető íráselemek mérete, egymáshoz viszonyított aránya, elhelyezkedése, az írásjeleket létrehozó mozdulat tulajdonságainak vizsgálata alapján hozza létre az alany jellemrajzát.

A személyiségünk és az általunk létrehozott kézírás kapcsolatát már az ókorban felfedezték, viszont az írás vizsgálata körülbelül csak az tizenötödik századtól kezdte érdekelni az embereket, hiszen ebben a korban kezdett elterjedni az írástudás. A grafológia a már említett Jean-Hippolyte Michon munkásságának kezdetétől kezdett elterjedni. Munkája során háromszázhatvan személyiségjegyet állapított meg, amiket később több osztályba és alosztályba rendszerezett. A grafológia tudományát manapság már számos területen alkalmazzák. Különböző irányzatai a rendszerelméletű grafológia, a francia grafológiai irányzat, pályaválasztási és pályaalkalmassági grafológiai vizsgálat, holisztikus irányzat, rezonometriai módszer valamint a rajzelemzés.

Ha szeretné egy olyan módszer által megvizsgáltatni jellemrajzát, ami Önnek csak pár percébe telik, akkor válassza a grafológiát! Forduljon grafológiával foglalkozó vállalkozásomhoz! A vizsgálattal megállapíthatjuk az önismereti készségeit, párkapcsolatát, pályaorientációját és egyéb tulajdonságát! Forduljon hozzám bizalommal grafológia terén! Látogasson el honlapomra a www.grafobuvar.hu címre vagy vegye fel velem a kapcsolatot a 06-20-386-0571 telefonszámon.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Kiemelt Cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
Pihenje ki a tél fáradalmait a hajdúszoboszlói Aqua Palace-ban!
Pihenje ki a tél fáradalmait a hajdúszoboszlói Aqua Palace-ban!

Elege van már a véget nem érő téli hidegből és szeretne egy kicsit feltöltődni? Akkor tökéletes választás hajdúszoboszlói hotelünk és...

Close