Kövess minket!
  
     

A család kedvenc kutyája, a golden retrieverek – szőrápolási tippek, technikák

A család kedvenc kutyája, a golden retrieverek – szőrápolási tippek, technikák
2017, április 27.

Sok család azt vallja, hogy nincsenek kiteljesedve háziállat nélkül. Kisgyerekes otthonokba nyugodt természetű kutyát szoktak választani, aki nem jelent veszélyt egyik családtagra sem. Ideális választás e szempontból a golden retriever, mert kiegyensúlyozott, könnyen tanítható kutyafajta.

Ezek a kutyák a retrieverek fajtacsoportból származnak, ide tartoznak például az angol szetterek, ír szetterek, és nem utolsósorban a labradorok is. Békés, de erőteljes felépítésű, bátor kutyák. Köztudott róluk, hogy remek úszók, vízközeli kutyák, így szőrük is ehhez az életmódhoz alkalmazkodott. Új-Fundlandon a halászok munkáját segítették.

Ebből a fajtacsoportból a legnépszerűbbek a golden retrieverek. Azt mondják róluk, igazi családi kutyák, mivel mindenféle korosztályú emberrel kijön, jól alkalmazkodik mindenki igényéhez. Szaglása kitűnő és szenvedélyesen szereti a vizet. Mozgékony, könnyen tanítható, az utasításokat gyorsan, pontosan teljesíti. Nagyszerű vadászkutya, de manapság már más feladatokat lát el közösségekben. A golden retrievereket előszeretettel alkalmazzák terápiás célokra, vakvezetésre és mozgássérült emberek segítésére is. Szőrzetét rendszeresen kell kikefélni, ápolni, különösen az összetapadásra hajlamos helyeken. Mivel vízi munkákhoz alkalmazták e fajtát korábban, ehhez a szőre is alkalmazkodott, több rétegű, ezért csomósodásra hajlamos. Ahhoz, hogy megfelelően kifésüljük a bundáját, erre alkalmas, speciális furminátorral érdemes dolgozni. A talppárnák közt lévő szőrt bizonyos időszakonként le kell nyírni, különben ágdarabok, kavicsok és különböző idegen anyagok akadhatnak bele. A füleket is gyakran kell ellenőrizni, és szükség esetén le kell nyírni a fül lebenye alatt, a hallójárat nyílása körül található szőrt is, ezzel megakadályozható a hallójárat elzáródása, bekoszolódása, ami idővel gyulladássá fajulhatna. Évente egyszer ajánlatos elvinni egy színvonalas kutyakozmetikába, hogy lenyírják a szőrét.

Ha szeretne kutyakozmetikus képzésen részt venni, és közelebbről is megismerkedni az egyes fajtákkal, akkor a legjobb helyen jár! Keressen minket, a Tapis Oktató és Szolgáltató Bt.-t, bővebben honlapunkon, a www.tapi-kutyakozmetika.hu címen tájékozódhat szolgáltatásainkról! Kérdés esetén írjon e-mailt az info@tapis-oktatas.com címre, vagy hívjon a 06-30-779-8157-es telefonszámon!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
Személyiségzavarok panaszai – van remény a gyógyulásra!
Személyiségzavarok panaszai – van remény a gyógyulásra!

Sokunk életében jelen vannak tragédiák, és mindenkinek megvan a „maga keresztje”. Ezt mindenki a saját módszerei szerint igyekszik feldolgozni, ám...

Close